ще пробвам - но според мен не е от горивото, тъй като преди газовото го нямаше проблема или се появяваше много леко и за малко - газта просто го изостри и открои
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблемче при първоначално палене 156 1.8 ГИ
Collapse
X
-
Знаеш ли във Варна имах един преподавател който се занимава с диагностика и ремонт на инжекциони, като влезеше в сервиза кола на газ ги гонеше веднага и им казва ти не си за мен отиди тоя дето ти е слагал газовото да ти я оправи.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
проблема е че газовия инжекцион обикновенно наследява проблемите на бензиновия такъв и така се получава един омагьосан кръг от които няма излизане.
с цялото ми уважение към маисторите обаче ако аз отида и някакъв вземе да ми обяснява колко съм сбъркал с покупката на кола или избора на гориво или нещо друго просто му казвам приказката за ракетата и космоса пък той да си прави изводи ако може.Honda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
Comment
-
Наслушал съм се на такива разбирачи. Аз имам другия типичен явно проблем с оборотите и забива нос като е студена. Като сменя сондата (защото е за смяна) и термоестата и аз ще се включа в дискусията най-вероятно.Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от 50 centНаслушал съм се на такива разбирачи. Аз имам другия типичен явно проблем с оборотите и забива нос като е студена. Като сменя сондата (защото е за смяна) и термоестата и аз ще се включа в дискусията най-вероятно.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Смених дебитомер, ламбда сонда, термостат но продължава да забива нос. Чистих дросела и поне оборотите се успокоиха като я пусна по инерция. Някаква идея от какво може да забива нос?
P.S. Забива нос само като е студена и е малко по-студено. Като загрее малко си работи перфектно.Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
Comment
-
Температурен датчик на термостата за да е сугурно ч ене е от електрониката проблема. Има някаква вероятност да е от дъзите да искат почистване ама първо датчика ако не си го сменил. И дебитомера какъв е защото при мен след изчистване на дебитомера и смяна на датчика се оправи и даже при минусуви температури ми се е налагало да тръгвам без да поичкакам и съм нямал проблеми.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Не съм сменял датчика и точно това обсъждахме с търтей. Има логика и ще го сменя. Дебитомера е Bosch. Аз се чудех вариатора дали играе някаква роля?
Знам че има общо с оборотите, но не съм запознат с устройството и действието му. Знам, че е за икономия и знанията ми се изчерпват дотам.
Можеш ли да ме просветиш малко по този въпрос?Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
Comment
-
Аз карам моята вече три години и понеже не обичам маистори я палих по три пъти сутрин. Предишния собственик каза,че ходил каде ли не на диагностика,сменял и проблема си оставал. Обаче положението стана даста зле от няколко дни, гасне сама , придърпва безумно, харчи 14л газ в града. Отидох във Вантотреид при Боян, оказа се че дебитомера ми не бил за моята кола, смени го и колата заспа.
alfa 156 2.0 98гLast edited by mitkomalki; d.m.y г., 13:30.
Comment
-
Първоначално публикувано от mitkomalki Покажи съобщениеАз карам моита ве4е три години и понеже не оби4ам маистори я палих по три пъти сутрин. Преди6ния собственик каза,4е ходил каде ли не на диагностика,сменял и проблема си оставал. Оба4е полужението стана даста зле от няколко дни, гасне сама , придърпва безумно, хар4и 14л газ в града. Отидох във Вантотреид при Боян, оказа се 4е дебитомера ми не бил за моята кола, смени го и колата заспа.
alfa 156 2.0 98г
Comment
-
значи и на мен ми прекьсваше и бях с нов дебитометьр Bosh но сутрин като я паля оставам я да работи 10 мин и трьгвам но прекьсваше и се оказа масло в свещите вегата го видя
---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:29 ----------
а за оборотите при спиране пак ми падат,но вече не ми прави впечетление газ и тва е
Comment
-
На моята 156 1.8 TS ми го правеше това и преди да си сложа газов инжекцион. Проблема се оказа, че е от ангренажния ремък. След зацепването му отново се оправи, смених и дебитомер, ламдба, термостат. Преди няколко месеца пак почна. Само 100 Октана не помогна и сложих някаква добавна на Liqui Moli за инжектори. След около 200 км градско и повечко добавка се оправи. На диагностика нищо не можаха да направят, от сервиза ми продадоха някаква добавка на Redex, която не свърши никаква работа.Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)
Comment
Comment